Gevrey-Chambertin, Remoissenet Père & Fils

Gemaakt van prachtige percelen, eigendom van la Maison Remoissenet. Deze gevrey-chambertin werd op traditionele wijze gevinifieerd met een lagering van 16 maanden op eikenhouten vaten.

Prijs vanaf €67,60

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druifpinot noir
DegustatieMet zijn rode fruit aroma's en dierlijke toetsen heeft hij alles wat nodig is om de liefhebber van wildgerechten te charmeren.
Houdbaarheidminimum 4 jaar, nadien een kwestie van smaak
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij wildgerechten.
  • Hertenbiefstuk
  • ...

Over het domein:

Remoissenet Père & Fils

Het huis Remoissenet Père & Fils, gevestigd in het historische centrum van Beaune, is van oudsher een aanhanger van verantwoorde wijnbouw en beperkte opbrengsten. Roland Remoissenet besluit in 2004 om zijn levenswerk over te dragen aan de voormalig directeur van het huis Jadot, Bernard Repolt. Bijzonder gehecht aan het «terroir», evenals zijn œnoloog, Claudie Jobart, dochter van Laurence Jobart, die 30 jaar de œnoloog was bij Drouhin. Het huis Remoissenet beheert 40 ha wijngaarden in de Côte de Beaune, Côte de Nuits en de Côte chalonnaise en bezit 13 ha wijngaarden waaronder gereputeerde percelen in de Beaune Premier Cru. De wijnen geproduceerd door het tandem Bernard - Claudie getuigen van grote precisie, vertegenwoordigen het terroir en worden met uiterste zorg voor kwaliteit gebotteld door het huis. Bernard Repolt houdt ervan om het weer als zijn bijzondere partner te beschouwen ...

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.