Gevrey-Chambertin, Philippe Le Hardi

Vanuit Dijon is Gevrey het begin van de grote Bourgognes, zoals het startschot van de Champs Elysées van Bourgondië. Het landgoed Château Philippe le Hardi (Crédit Agricole) bestaat uit 8 percelen van verschillende grootte in de Gevrey-Chambertin Village BOB: Es Murots, les Crais en Moulin à Vent onderaan de weg 974 en les Charreux, Carougeot en Dérée, Champerrier du dessus, Chazière en Côteaux voor een totaal van 1,61 hectare.

Prijs vanaf €71,90

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongHet werd aangeplant met 10.000 wijnstokken/ha,groeit fras en wilde bloemen. We schrapen alleen over de grond om te beluchten en het ondergrondse leven te onderhouden. De wijnstokken profiteren van mergel bedekt met steenslag en rood slib.
VinificatieDe oogst wordt met de hand geplukt en naar de chai vervoerd voor een koude voorgisting van 5 tot 7 dagen. Daarna volgt een twee weken durende gisting met maceratie en twee keer per dag overpompen. Rijping: 15 maanden op vat, waarvan 20% nieuw.
DegustatieDiep robijnrood, de neus is rijk en geconcentreerd met morellen, zwart fruit en een mooie dosis licht geroosterd hout. Vol, krachtig en lang in de mond.
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenOp het kasteel genieten ze ervan met een runderribstuk op een vuurtje van wijntakken, maar wij serveren het liever met wild en gemarineerd vlees.

Over het domein:

Philippe le Hardi

Het Château de Santenay is hernoemd naar een van de illustere eigenaren, Filips II, hertog van Bourgondië, die op 14-jarige leeftijd de bijnaam de Stoute kreeg vanwege zijn moed. Hij was verantwoordelijk voor het beroemde decreet uit 1395 dat alle andere druivensoorten dan Pinot Noir uit de Bourgogne verbood. Vandaag de dag beslaat het domein meer dan honderd hectare verspreid over de Bourgogne. De eigenaar, Crédit Agricole Grands Crus, heeft de financiële middelen om te investeren in indrukwekkende kelderuitrusting, allemaal gehuisvest in 15e-eeuwse gewelfde kelders. Het jonge, getalenteerde team, dat allemaal in illustere wijnhuizen heeft gewerkt, heeft maar één doel: de kwaliteit verbeteren. Een van hun doelstellingen is om tegen 2024 biologisch te gaan produceren. Met hun toewijding aan kwaliteit, hun kennis van het vak, hun eigendom van uitzonderlijke wijngaarden en zo'n rijk verleden, kunnen we alleen maar een rijkelijk heden verwachten.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.
BESbswy