Coloma, Tocando Madera, (Pinot Noir & Garnache), Extremadura

Deze wijn is afkomstig van het 55 ha grote domein in Extremadura waar de familie Coloma geen grenzen kent in het onderzoek van bodem tot het glas. Deze verrassende blend is vervaardigd met twee druivensoorten, namelijk pinot noir en lokale grenache. Het geheel ondergaat een korte maceratie gevolgd door een rijping van 3 maanden op eiken vaten.

Prijs vanaf €10,60

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
DruifPinot noir & garnacha
DegustatieMooie neus van fruit: bramen en frambozen. In de mond is hij sappig en elegant, met een zijdezachte body en fluweelachtige tannines.
Houdbaarheidvan 1 tot 3 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenPerfecte wijn in het algemeen voor gemarineerd vlees, bijvoorbeeld op de barbecue, vlees in sauzen en kazen.

Over het domein:

Coloma, Viñedos y Bodegas

Het landgoed van 55 ha ligt vlakbij de Portugese grens, aan de Raya, de streep die de eeuwenoude grens tussen Spanje en Portugal bepaalt. De familie Coloma is een hard werkende familie met de 3 kinderen die allemaal betrokken zijn bij het landgoed. Amelia, een oenologe, is verantwoordelijk voor de wijngaard en de wijnmakerij, Helena is verantwoordelijk voor het management en Felix voor de exportactiviteiten. Het landgoed beschikt over de modernste technologie, alles is ecologisch ontworpen en in harmonie met de omgeving. Een andere vernieuwing is het in ere herstellen van oude druivenrassen zoals Alarije met een prachtige elegantie of het combineren van pinot noir met de traditionele grenache.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.