Cigalus Rouge Bio, IGP d'Oc, Gérard Bertrand

De wijnstokken zijn in balans met de bodem en brengen hun terroir volledig tot uitdrukking in hun wijnen - dat proef je! De wijngaard wordt biologisch-dynamisch beheerd. Bij deze aanpak staan de energie en het leven van de bodem centraal. Hierdoor zijn de wijnstokken in staat om het beste fruit te produceren en de aanvallen waaraan ze worden blootgesteld te weerstaan zonder het gebruik van chemische behandelingen.

Prijs vanaf €31,41

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druif8% cabernet sauvignon, 9% cabernet franc, 23% merlot, 25% syrah, 9% grenache, 21% caladoc & mourvèdre 5%
DegustatieIntense, complexe aroma's van confituurachtig zwart fruit, specerijen, zoethout, humus en zelfs truffels. Het gehemelte is zuiver, vet en smeuïg, met aanwezige, zachte en goed omhulde tannines.
Houdbaarheid3-5 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenHeerlijk bij een fijne stoverij.
  • Tournedos met Roquefort
  • ...

Over het domein:

Cigalus, Gérard Bertrand, Biodynamie

Duurzame ontwikkeling wordt hier tot in het extreme toegepast. De 70 hectaren wijngaard worden volgens de biodynamische werkwijze gecultiveerd. Door dit respect voor de wijngronden komen de nobele druivensoorten optimaal tot hun recht: chardonnay, viognier en sauvignon voor de witte wijn, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, grenache, carignan, caladoc voor de rode. Gekenmerkt door een mediterraanse identiteit, met als resultaat uitzonderlijke wijnen met een uniek karakter. Zoals Gilles De Baudus, expert en fervent aanhanger van de biodynamie zo graag benadrukt, biedt het domein Cigalus verrassend frisse wijnen, haast «vibrerend», steeds ontwikkeld volgens de specifieke regels van deze cultiveringsmethode en dit al sinds 2002.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.