Château Maucamps, Haut Médoc Cru Bourgeois Supérieur

Dit kasteel is gelegen in de directe omgeving van La Lagune, Giscours en Dauzac, dicht bij de appellatie Margaux. Zijn grindbodem, zijn vinificatie en zijn veroudering, maken van hem een grootse wijn.

Prijs vanaf €20,55

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongMacau, op een steenworp afstand van Margaux, heeft een verscheidenheid aan geologieën. Hier staan we op een Garonne-grindrug met een ondergrond van klei. De nabijheid van de rivier in een Atlantisch klimaat betekent dat we alert moeten zijn. De HVE3 wijngaard voor duurzame wijnbouw heeft een weerstation voor het opstellen van ziektemodellen.
Druif60 % cabernet-sauvignon, 35 % merlot, 5 % petit verdot
VinificatieDe rijpheid wordt gecontroleerd door de druiven te proeven. De druiven worden mechanisch geoogst. De druiven worden vervolgens rigoureus gesorteerd en ontsteeld. De most gist in roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling bij ongeveer 28°C, met drie pompbeurten per dag. De gistingsperiode wordt verlengd tot 3 à 5 weken. Als het perssap is weggelopen, rijpt de wijn 16 maanden in Franse eiken vaten, waarvan elk jaar 25 tot 40% wordt vernieuwd, afhankelijk van het oogstjaar, om de wijn een evenwichtige structuur en complexiteit te geven.
DegustatieElegante geuren van kreupelhout en braambes. Een fluweelzachte wijn.
Houdbaarheid15-20 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenPast uitstekend bij rood vlees en vederwild.
  • Kwartels of patrijs met druiven
  • Brie, Camembert
  • Varkenshaas met pikante kaassaus
  • Lamsbout met look
  • Gebraden parelhoen, geflambeerd met Armagnac
  • ...
Jaar Awards voor deze wijn
2006 Recommended Decanter: 3 stars
2016 Deux étoiles "Remarquable" au Guide Hachette

Over het domein:

Château Maucamps, Haut-Médoc Cru Bourgeois

In 1932 werd Château Maucamps als Cru Bourgeois Supérieur geclassificeerd. Het perceel bestaat uit één stuk van 20 Ha gelegen in Macau op heuvels bestaand uit kiezels. De wijngaard is zeer karakteristiek voor de Médoc : 60 % cabernet sauvignon, 35 % merlot en 5 % petit verdot. Deze wijn ondergaat een klassieke vinificatie met een langdurige weking gaande van 3 tot 4 weken, gevolgd door een lagering van 16 maanden in eiken vaten waarvan 40 % nieuw.
BESbswy