Chablis, Jean-Marc Brocard

Jean-Marc Brocard plantte zijn eerste wijnstokken in 1973. Vandaag is het bedrijf in handen van zijn zoon Julien en heeft het 144 hectare wijngaarden in het terroir van Chablis. Precisie, kracht en frisheid zijn de kenmerken van deze Chablis.

Prijs vanaf €20,99

Bekijk wijnfiche

Land
Streek
Substreek
Kleur Wit
OorsprongKimmeridgische bodem met een zuid/zuidoostelijke ligging, voornamelijk rond het domein in de richting van Préhy ten zuiden van Chablis.
Druifchardonnay
VinificatieDe vinificatie van een Chablis benadrukt de finesse en precisie van de aroma's. Na alcoholische gisting met inheemse gisten, gevolgd door malolactische gisting om rondheid en evenwicht te brengen, rijpt de wijn uitsluitend in roestvrijstalen vaten (zonder houtadditief!) gedurende 7 tot 9 maanden om zijn frisheid en zuiverheid te bewaren.
DegustatieHet opent met tonen van citroen, grapefruit en witte bloemen. Het gehemelte is fijn en precies. Een goed gestructureerde, heerlijke wijn.
Houdbaarheid3-5 jaar
Ideale serveertemperatuur10-12 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij oesters, zeevruchten, gegrilde vis, ham met peterselie, slakken...
  • Tonijncarpaccio
  • ...

Over het domein:

Jean-Marc Brocard, Chablis

Het familiedomein Brocard ligt in het hart van de wijngaarden van Chablis en werd in 1973 opgericht door Jean-Marc Brocard, die intussen vergezeld wordt door zoon Julien. Het beslaat bijna 144 ha waarvan er zo’n 66 biologisch gecertificeerd zijn. Precisie, kracht en frisheid vormen de signatuur Brocard, een unieke stijl die te vinden is in elke wijn van de appellatie petit chablis, chablis, chablis premier cru en chablis grand cru en die inmiddels geëxporteerd worden naar zo’n 50 landen. Precisie : de ware expressie van het terroir, de herinnering aan de bodem die door de wijnstok naar de wijn werd overgebracht en de pure typiciteit van de ondergrond met alluviale sedimenten uit het juratijdperk. Kracht : er gaat niets boven een wijn met structuur, kracht en lengte in de mond, om de complexiteit afkomstig van het terroir te kunnen appreciëren. Frisheid: een natuurlijke aciditeit, geboren uit de mineraliteit van het terroir, geeft de wijn een bepaalde spanning die bijdraagt tot de signatuur van dit wijnhuis.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.