Art Terra Branco, Alentejano

Afkomstig van biologische wijngaarden die in vergelijking met traditionele wijnbouw, veel aandacht en zorg vragen. De frisheid van de wijn wordt gegarandeerd door druivenrassen zoals antão vaz, encruzado, verdelho, en anderen, die met de hand geplukt worden en vervolgens een schilweking, een vinificatie op lage temperatuur en een rijping op droesem ondergaan voor een optimaal resultaat.

Prijs vanaf €10,90

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
Druif40% Antão Vaz 40% Verdelho 20% Encruzado
DegustatieDe neus is zeer aangenaam, met tropisch fruit en witte bloemen. In de mond is hij fris, vol van smaak met veel substantie, fruit en bloemen worden mooi ondersteund door een elegante mineraliteit, het geheel is evenwichtig en harmonieus.
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur10-12 °C
Suggesties gerechtenGoed gekruide vis, kabeljauw en zeevruchten en natuurlijk de traditionele carne de porco Alentejana.
  • Gallega gebakken octopus
  • Brochette van mosselen met gerookt spek
  • Langoustine mayonaise
  • ...

Over het domein:

Art Terra van Casa Relvas

De Relvas staan stevig met de voeten op de grond en hebben al generaties lang een voorliefde voor authenticiteit, het zit als het ware in hun genen. Ze hebben een bijzonder gevoel voor ondernemerschap, zo zijn ze, bij hun terugkeer uit de Portugese koloniën, in 1995 begonnen met 10 ha, om vandaag uit te komen op 350 ha wijngaarden, 250 ha olijfbomen en 900 ha bos, voornamelijk kurkeiken. De wijngaarden liggen verspreid over verschillende domeinen in de Alentejo-regio São Miguel, in de buurt van Évora. Voor elk van de geproduceerde wijnen zoekt Alexandre Relvas, de huidige manager, naar een uniek en onvervangbaar karakter en probeert hij het terroir maximaal tot uiting te laten komen. Dit doet hij door zeer oude wijnbereidingsmethoden toe te passen, zoals het gebruik van amforen, pelliculaire gisting en het trappelen van de druiven met de voeten, pigeage genoemd. Hij streeft naar harmonie tussen de wijntraditie van de Alentejo en moderne smaken, om de consument optimaal te laten genieten.