Deze chianti, gemaakt van de traditionele Toscaanse druivensoort sangiovese, aangevuld met 10% merlot, is afkomstig van een wijngaard in Montereggione op 10 km afstand van het mooie Sienna.
De "Rosso" is afkomstig uit dezelfde appellatie en gemaakt van dezelfde druif (sangiovese) als zijn grote broer Brunello. Hij werd verplicht gedurende 12 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.
De wijngaard is gelegen in de buurt van het mooie dorp Montalcino op een zuidwestelijke helling waar het geniet van een mergel bodem. Er wordt 100% sangiovese gebruikt, wat resulteert in een krachtige tanninerijke wijn, verzacht door de veroudering van 30 maanden op eiken vaten.
Na meer dan een decennium van nauwgezette analyse van hun eigendom op verschillende niveaus; geologisch, topografisch, microklimatologisch... terwijl de resultaten werden geverifieerd door middel van vinificatie per perceel, was het mogelijk om het eigendom te begrijpen. Eén perceel, veruit superieur aan de anderen, verdiende echter de Cru-status omdat het de beste kenmerken heeft van een Brunello di Montalcino. De Ponoma op het etiket is het embleem van het landgoed.